Italiaanse heren overhemden

Italiaanse heren overhemden

Bij Pariline vindt je verschillende soorten overhemden maar wat is het verschil tussen deze allemaal. Dat vertellen wij je hier in dit blogartikel. 

Het soort overhemd varieert van zeer informeel tot zeer formeel. De stof, de afwerking, de boord en het model zijn de belangrijkste factoren om het soort overhemd te bepalen. Verder is het design, de productmethode, de gelegenheid en de behandeling van de stof van belang bij het categoriseren van een overhemd. 

Welke soorten overhemden zijn er?

  1. Italiaanse overhemden
  2. Trendy overhemden
  3. Smoking overhemden
  4. Luxe overhemden
  5. Strijkvrije overhemden
  6. Overhemden voor lange mannen
  7. Overhemden voor korte mannen

1. Italiaanse overhemden

Vaak denk je bij Italiaanse overhemden al snel aan: mode, eersteklas, stijlvol, hoogwaardig, uniek en fit. Italiaanse overhemden zijn populair bij jonge mannen en mannen van middelbare leeftijd. Als er één overhemd is dat stijlvol en tegelijkertijd praktisch is, dan zijn dit wel Italiaanse overhemden. Italiaanse overhemden kunnen zowel zakelijk als casual gedragen worden. Slim-fit overhemden zorgen voor een perfecte pasvorm en het juiste contrast onder jassen of boven nette spijkerbroeken. Met een Italiaans overhemd zie je er altijd fashionable uit.

Wat maakt Italiaanse overhemden zo bijzonder? De halslijn en manchetten zijn in mooie kleuren te verkrijgen. Ook hebben de overhemden mooie contrasterende prints en borduursels op de armen. Dit alles zorgt voor een perfect uiterlijk en een comfortabele pasvorm.

Shop hier de meest stijlvolle Italiaanse overhemden!

2. Trendy overhemden

Trendy overhemden zijn helemaal van deze tijd. Deze overhemden gebruiken meerdere kleuren en patronen en kunnen perfect gedragen worden voor zowel casual als zakelijke aangelegenheden. 

Shop hier de meest trendy Italiaanse overhemden!

3. Smoking overhemden:

Het smoking overhemd heeft een platte kraag, een kentkraag of een vadermoordenaar kraag. Daarnaast is dit overhemd voor een smoking voorzien van een blinde sluiting, manchetknopen en een geplisseerde voorkant.

Shop hier voor nette smoking overhemden!

4. Luxe overhemden:

Luxe overhemden zijn vervaardigd uit de allerbeste stoffen van hoogwaardig kwaliteit, de allerbeste knopen, de mooiste afwerking en de meest luxe verpakking. Luxe overhemden moeten perfect passen. Daarom wordt er bij een luxe overhemden gebruik gemaakt van de allerbeste kwaliteit stof, knopen en afwerking. Luxe overhemden kunnen ook worden gedragen met dubbele manchetknopen.

Shop hier voor de meest luxe overhemden!

5. Strijkvrije overhemden:

Een strijkvrij overhemd is een overhemd dat je niet hoeft te strijken. Het non-iron overhemd blijft kreukvrij, ongeacht of het gewassen wordt.

Strijkvrije overhemden kun je direct van de waslijn afhalen en aanraken, zonder te hoeven strijken!

6. Overhemden voor lange mannen:

De reguliere mouwlengte van een overhemd is mouwlengte 5 of 6. Ben jij erg lang en passen normale overhemden niet? Dan is mouwlengte 7 perfect voor jou. De overhemden met extra lange mouw zijn in de regel 70 centimeter, 71 centimeter, 72 centimeter, 73 centimeter, 74 centimeter en soms zelfs 75 centimeter. De standaard mouwlengte voor 7 is 72 centimeter.

Shop hier de overhemden voor lange mannen!

7. Overhemden voor korte mannen:

Mouwlengte 5 is de verkorte variant van mouwlengte 6. Deze overhemden zijn geschikt voor heren met extra korte armen. De lengte van de mouwen zijn 58, en zijn hiermee zo'n 7 centimeter korter als de gemiddelde armlengte.

Deze overhemden zijn er met een bijzonder boord of pasvorm. Dit kan een Button Down of Haifisch kraag zijn, die extra strak getailleerd zijn of juist een ruime pasvorm hebben.

Shop hier de overhemden voor korte mannen!

Benieuwd welke overhemden Pariline aanbied? Neem een kijkje in ons assortiment en laat je verrassen. → Italiaanse overhemden Pariline