Het geheim van Italiaanse herenmode

Het geheim van Italiaanse herenmode

Waarom worden Italianen nog steeds beschouwd als de best geklede mannen ter wereld?
Omdat mannen in Noord-Amerika, Australië en Azië geen toegang hebben tot dezelfde kwaliteitsproducten als de gemiddelde, stijlvolle Italiano.

Veel kleermakers in New York, Melbourne en Tokio gebruiken ‘Made in Italy’- materiaal voor kostuums en niet-Italiaanse schoenmakers, zelfs met de hand vervaardigde leren veterschoenen van Italiaanse huiden. Het antwoord ligt in de Italiaanse benadering van stijl en de kunst om alles samen te kunnen voegen.

In dit blog laten we je zien hoe jij dit kunt toepassen op je eigen kledingstijl en hoe je, je als een echte Italiaan kan kleden. 

Hoe wordt je even stijlvol als een Italiaan?

  1. Hoe kleed je, je als een Italiaan?
  2. Hoe onderscheid je, je?
  3. Perfect, maar toch ook niet?
  4. Weet de regels en buig ze om

1. Hoe kleed je, je als een Italiaan?

Ten eerste zijn Italianen niet gek op voorbijgaande, smakeloze trends en houden zich niet vast aan oude trends. In plaats daarvan stoppen zij het beste van de twee samen; een mix van eigentijdse kleuren, prints en texturen met tijdloze silhouetten en details.

Veel mannen hebben het geprobeerd om zich als een echte Italiaan te kleden, maar vaak zonder succes. Dus, zonder te pedant te zijn, laten we eens kijken naar wat het betekent om je te voelen en te kleden als een echte Italiaan.

2. Hoe onderscheid je, je?

Je bent geen Italiaan zonder iets op maat gemaakt. Losse kledingstukken, een colbert en / of broek van een traditioneel pak - zijn fundamentele items; ademt het Italiaanse adagium van evenwicht tussen werk, rust en spel. 

Een witte broek is een nietje voor de Italiaanse man. Ze werken als een neutrale kleur die een gedurfd, kleurrijk jasje in balans brengt en een zomers tintje geeft, gewoon door associatie.

De Italiaanse man draagt ​​de kleren, de kleren niet de man. Een getailleerd jasje of blazer is een must, en hoort als gegoten te zitten. Dan is er de daadwerkelijke uitvoering - het vermijden van een onhandige nabootsing van een Italiaanse look. Het probleem ligt in het feit dat de kleding ‘eigendom’ is; meestal aangegeven door een ongemakkelijke styling.

Bijvoorbeeld een overdreven matchende vlinderdas, boutonnière en pochet combinatie of meerdere kettingen, ringen en zilveren kettingen die uit je frame druipen. Italianen dragen niet zomaar ‘dingen’, dus als je alle ‘goede’ dingen aanbrengt maar het ziet er ‘verkeerd’ uit, verwijder dan de accessoires en begin opnieuw. Laat die kleren zien wie de baas is.

Jassen en broeken zijn in wezen formele kleding. Maar Italianen dragen deze kostuum-achtige items, ongeacht de gelegenheid. Het afhandelen van traditionele formaliteiten is het geheim.

Krijtstrepen, microchecks of volledig zwarte pakken zijn typisch super formeel. Maar niet wanneer het jasje ongestructureerd wordt - dat wil zeggen, zachter op de schouder en niet zo dicht op het lichaam snijdt, zoals zijn gestructureerde broer. De vulling en binnenvoering die normaal in gestructureerde jassen worden aangetroffen, worden verwijderd om ze een ontspannen pasvorm te geven.

3. Perfect, maar toch ook niet?

Het ongestructureerde jack aankleden is eenvoudig. Neem een ​​overhemd met knopen en laat de kraag los. Of ga voor een tee in plaats van een Oxford-exemplaar. Een geweven zijden stropdas is een geweldige vervanging voor de meer zakelijke, windsor-stijl - en het geeft een geliefde textuur terug aan de platheid van een overhemd.

Het zou geen stuk in Italiaanse stijl zijn zonder sprezzatura te noemen. Overweldigd door modetypes, beschrijft het woord een "zekere nonchalance, om alle kunst te verbergen en alles wat je doet of zegt moeiteloos en bijna zonder erover na te denken te laten lijken." Klinkt gemakkelijk?

In wezen zit sprezzatura allemaal in de styling. En het lijkt erop dat je het nog niet hebt geprobeerd. Als je bijvoorbeeld een riem draagt, probeer dan de gesp uit het midden te verplaatsen en wikkel het overgebleven leer om de riem zelf. Of waarom draag je geen leren monniksschoenen zonder sokken en met losse gespen? Onvolmaakt, ja. Maar perfect, dus. Beide voegen individualiteit toe aan je look zonder al je harde werk te vernietigen.

4. Weet de regels en buig ze om

Heeft een jas of blazer een specifieke kraag nodig? Moet een broek met een riem worden gedragen? Moge zonnebrillen alleen worden gedragen als het zonnig is? Assolutamente, nee. In naam van stijl buigen of breken echte Italianen zelfs traditionele moderegels voor het grotere goed van de outfit.

Maar je moet de regels kennen om ze welsprekend te kunnen manipuleren; mode verslaan in zijn eigen spel. Het overtreden van de regels in naam van stijl is het vak van de goed geklede man. De Italiaan kan door simpelweg in de spiegel te kijken zien dat wat hij heeft gezegd, met een lossere stropdas of een half ingestoken overhemd, een pure mode-misdaad is, maar dat is niet voor niets.